onsdag 9 januari 2013

Ska ungdomar magsäcksoperera sig?

Idag kan vi läsa på nyheterna att alltfler unga magsäcksopererar sig för att gå ner i vikt. Det sägs också att när man har opererat sig måste man ändra kosten och motionera för att gå ner i vikt. Men då hade man ju gått ner UTAN operation också.
Att människor magsäcksopererar sig och riskerar följdverkningar med besvär från magen/tarmarna efter detta när de har varit kraftigt överviktiga i många år, det är väl kanske förståeligt med tanke på eventuella hälsorisker. Men om unga opererar sig för att övervikten ger dem dåligt självförtroende, då är det riktigt illa, så klart!
Då handlar det nämligen om att omgivningen har gjort att dessa ungdomar inte känner sig tillräckligt bra och tillräckligt attraktiva.

För mig får människor gärna vara tjocka, men gamla rynkiga människor kan  jag inte finna attraktiva. Så olika kan vi se på saker!

Vad som borde ändras är inte ungdomarnas magsäckar, utan människors attityd till överviktiga och feta personer. Vem har rätten att tala om för andra hur de ska vara?

Jag har lärt mig hur det är. Från att en gång har varit en slank person har de ökande kilona fått mig att ana hur de som alltid har varit tjocka har haft det. Och det är inget annat än skandal!

Inga kommentarer: