tisdag 29 januari 2013

Näthat, hot och avundsjuka

Alla som vistas på nätet har säkert sett exempel på näthat. Ingen är förvånad om detta förekommer på vissa sidor med extrema åsikter. Men det tråkiga är hur frekvent det är på vissa kyrkliga bloggar, vilket jag har skrivit tidigare om. Under anonymitetens täckmantel öser man ur sig sitt eget illamående (för vad är det annars?) i trakasserier av andra människor.
Nu har biskop Antje Jackelén i Lunds stift av en konsultbyrå utsetts till Årest opinionsbildare. Varje medlem, och inte minst då de anställda i kyrkan med prästkollegerna i täten, borde naturligtvis jubla över en sådan utmärkelse när inte bara denna biskop utan hela Svenska kyrkan på det sättet kommer i fokus. Men icke - i stället höjs avundsjuka röster där man frågar vad hon egentligen har gjort för att så en sådan utmärkelse. Makalöst! Är det konstigt om en institution med den sortens anställda gräver  sin egen grav?

Vissa partier har mera än andra framstått som om de hade hot på sin agenda. Själv har jag hört de märkligaste saker om hur man skulle förtala folk genom att sprida lappar i grannarnas brevlådor och andra konstigheter. Givetvis faller allt sådant tillbaka på den/dem som lanserar idéerna. Och man blir inte trovärdig i andra sammanhang.

Är Sverige fortfarande ett kristet land? Det är frågan. Man har svårt att tro det när man vistas på nätet!

Inga kommentarer: