måndag 28 januari 2013

Att tvätta bort stämplar och första intrycket

Stämplar, som omgivningen har satt på en, kan vara otroligt svåra att tvätta bort. En före detta kriminell kan ha svårt att få jobb, en som har varit dömd för pedofili  får se upp så att detta inte avslöjas eller så att han inte tar några snedsteg.
Och detta gäller även mindre allvarliga saker, som man har blivit stämplad för. Det kan vara jättesvårt att tvätta sig ren.

Jag hörde en historia om en före detta SD- aktiv som inte var välkommen i ett annat, mera demokratiskt parti. Det lär han nog inte vara ensam om.

Man får tänka på vad man skriver på bloggar också. Har man av omgivningen tolkats som en stor homofob, så hjälper det nog inte mycket att man bedyrar att man har ändrat uppfattning. Det första intrycket sitter fast som berget.

Jag brukar tänka på det där med första intrycket. Sådant får man lära sig på kurser. Står jag inför en guidning och väntar på en buss med gäster brukar jag tänka
- Nu har du snart tre minuter på dig att göra ett gott intryck!  Och detta kommer att sitta i framöver. Det kommer att ta mycket tid att förändra ett dåligt intryck till ett gott. Om det ens går att göra det.

Inga kommentarer: