måndag 16 januari 2012

Stackars gamla (s)partikamrater!

Det gör mig uppriktigt ont om socialdemokraterna, för mitt minne av mina gamla partikamrater är att de var redigt folk, riktigt redigt folk.

Men denna karl som de har fått som sin partiledare, vad är det med honom? Idag tänkte jag att han kanske börjar bli senil. Senilitet kan ju börja tidigt.
Brunbränd och upplärd bedyrade han ju (var det igår?) att han nu var en bättre människa än i december.
Idag framträder han och ljuger om en försvarsuppgörelse då han påstår att regeringen har gjort upp med SD, som inte ens var i riksdagen, då beslutet om att ta bort den allmänna värnplikten togs. Sedan går han alltså ut och säger att han bara har uttryckt sig drastiskt!
Förstår inte människan att i sådana fall finns det en absolut sanning; när beslutet fattades och vilka som beslutade att det skulle bli som det blev.
De som inte ens var med i riksdagen kan inte ha gjort en uppgörelse med regeringen!
Usch, börjar det inte bli riktigt, riktigt pinsamt nu?

Och vissa socialdemokrater kommer att säga att media ljuger, trots att vi klart och tydligt kunde höra vad han sade.

2 kommentarer:

LFL sa...

Såg /hörde detta i 21-sändningen. Det var först ett kraftigt nedklippt uttalande av HJ, vilket sedan bemöttes av försvarsministern.

Försvarsministern invände dock inte mot något som HJ hade sagt i det nedklippta uttalandet, utan mot något annat.

Då är ju frågan om det, som försvarsministern invände mot, hade klippts bort (varför?) eller om det var en avledningsmanöver från försvarsministerns sida.

nya tant lila sa...

Nej, det kan du inte ha sett, för det var nästan ingenting där.
Det var i svt 1 kl 18 och kl 19.30 och så finns det på nätupplagorna i kvällstidningarna.
Håkan Juholt sade klart och tydligt att regeringen hade gjort en uppgörelse med SD, i stället för att samarbeta med S och de hade ändrat värnplikten. Det var solklart och ett långt inlägg.