lördag 21 januari 2012

Oskarshamnsstilen gick inte hem!

I eftermiddag när jag har suttit här och följt turerna kring Håkan Juholt slog det mig plötsligt hur väl jag kände igen stilen. Det är kanske inte bara en personlighetsfråga.
Att förneka sanningar, att vara vårdslös med ärligheten, att direkt ljuga media rakt upp i ansiktet. Var har jag mött den stilen förr?
Jo, i Oskarshamn! Det var ju detta som var så olidligt för en rak skånska som jag. Man vände på och förnekade fakta, man gick naken som kejsaren i Kejsarens nya kläder och ALLA TEG. Alla visste att en del människor for med osanning men som i en sorts gentlemäns överenskommelse teg man. Man teg som muren och viskade bakom ryggen.
Tack för att Socialdemokratiska partiet inte accepterar den stilen- och inte väljarna heller! Så skönt detta känns!

2 kommentarer:

Carolina sa...

Det var ju fint att han själv fick iscensätta sin avgång, att han fick göra det på sitt vis. Men, detta betyder ju att VU och Jämtin ljög igår när hon talade om att vi har förtroende för Juholt. Man smetar in sig i lögner igen, eller?

nya tant lila sa...

Visst är sådant här löjligt! En ledamot i VU (var det väl) ringer till TV4 och berättar att de är överens om att han måste lämna, och sedan iscensätter man hela den här historien. Tänk så viktig fasaden är! Och ändå ser alla bakom fasaden!
Men så här var det i Oskarshamn. Hela tiden! Det är säkert han själv som har begärt att få det så.En naken kejsare, som sagt!