lördag 28 januari 2012

Bristande självinsikt?

Många har tyckt att det var starkt av Håkan Juholt att vara närvarande vid valet av ny partiordförande. Var det starkt? Eller tyder detta på att han överhuvudtaget inte har insett att han själv till stor del hade skuld i röran som uppkom? Det finns människor som skyller allt som händer på andra. Själva är de oskyldiga som små vita lamm.
Av Håkan Juholts olika uttalanden i den här historien finns det goda skäl, tycker jag, att misstänka att han hör till den sorten. Vad de nu kallas...
Med bristande insikt och med en stor okänslighet kan man ju sitta med och tänka att det inte var ens eget fel, eller hur? Man kan skylla på krypskyttar (vilka fanns, det är sant!) och på media och på hela situationen, men själv gjorde man inga fel.
Jag tyckte att hans närvaro var löjlig. Att stå där och applådera sin efterföljare ter sig enbart konstigt för mig.

3 kommentarer:

LFL sa...

Hans största misstag var väl tvärtom att han var lite för snabb att ta på sig skulden för allting, inte minst när han erkände att han brutit mot regler som inte fanns och sedan åkte på förlåt-turné.

vally sa...

Jag tycker det var starkt och hade aldrig själv gjort så.
Tycker han såg lite stukad ut.
De som slaktat honom kände sig nog inte enbart nöjda med att se honom i detta, i mitt tycke, löjliga ståhej.

nya tant lila sa...

Jag anser nog att det var han själv som slaktade sig.
Och Lars (SUCK!) det var inte bara hyran, men du tycks ha fastnat på den! Tror du att socialdemokrater är så korkade att de plockade bort en partiledare som skulle vara bra för partiet? Siffrorna sjönk ju hela tiden. Folk är väl inte idioter!