söndag 22 januari 2012

Sanningen bakom avgången

Det är inte medias fel att Håkan Juholt avgick som partiordförande för S. Möjligtvis kan man väl säga att media hjälpte till att få bort honom.
Inte heller är det några kommunala politikers vinstintressen som är orsaken eller någon höger och vänsterfalang inom partiet.

Orsaken till Håkan Juholts avgång är att han dels inte framstod som hederlig, dels bluddrade rakt ut utan att tänka på vad han sade. Han hade helt enkelt inga begrepp om sant och osant, och hans överdrifter i retoriken var så stora att de blev till lögner.Han sade saker som inte var förankrade i partiet utan det hela blev till enmansshower. Han plockade bort erfarna politiker efter sitt behag.

Människor vill ha trovärdiga, hederliga politiker, som är goda föredömen, inte virrepannor som pratar hit och dit, säger en sak en dag och tar tillbaka det sagda dagen efter.

Detta är orsakerna till avgången. Andra spekulationer är konspirationstänkande eller oförmåga att uppfatta verkligheten, och de är bara tröttande för dem som läser dem.

5 kommentarer:

vally sa...

Jag kan bara tycka synd om Juholt och önska lycka till med sökandet efter en felfri ledare.

nya tant lila sa...

Från felfri till Juholt är det väl ett mycket långt steg!
Han var nog körd redan när han meddelade vem han bodde med, och sedan blev det ju bara värre och värre.
Jag tycker synd om mitt gamla parti. Det är jättesynd om dem.De är överlag redigt folk, det är jag övertygad om.

LFL sa...

Det finns nu en anmälan (inte från mig) till Granskningsnämnden mot SVT för att redan minuterna efter Juhalts avgång grundlöst ha utpekat dem som nu ska ta över (och särskilt Jämtin) som lögnare. Detta bådar inte gott. Drevet fortsätter - nya offer. Detta betyder att ingenting har förändrats med Juholts avgång.

nya tant lila sa...

Jaha, och vad har detta med att Juholt misskötte sitt uppdrag att göra? Det förstår jag inte alls!

LFL sa...

Nehej, det betyder att andra redan har börjat missköta sina uppdrag, enligt media. Och en journalist ljuger ju aldrig!