lördag 3 november 2012

Tänd ett ljus...

och sluta förbanna mörkret! Vem sade något i den stilen? Det minns jag inte.

Jag är så trött på

x människor som bara hånar andra och påstår att andra har fel i det de tänker och tycker. Speciellt är jag trött på dem som utger sig för att vara "rätt" kristna i sitt gnällande och som påstår att hela Svenska kyrkan håller på att falla samman. Och det gör den kanske. På grund av sådana som de själva.

x oärliga människor, som försöker lura andra både ekonomiskt och på andra sätt. Inte var det så förr här i landet? Folk var ju ärliga. Nu kan man ju inte ens åka taxi i Stockholm utan att bli oskäligt uppskörtad. Och vi ska inte tala om alla dem som har försnillat pengar hit och dit.

x barn, ungdomar och vuxna som mobbar andra, och lärare, rektorer och politiker som inte tar de barn på allvar som säger sig vara mobbade. Tror de att de ljuger?

x elaka människor. Det är ju hemskt vad människor är elaka ibland!

x besserwissrar!

x den massmediala mobbningen av oss som är överviktiga! Och annan mobbning och halvmobbning av oss!

x alla tjuvar som gör att man hela tiden funderar på om det har varit inbrott när man är hemifrån och som gör att man inte vågar gå ut klädd i halsband och helst utan kontanter.

x på ett samhälle där man behöver vara rädd för att släppa ut barnen och ungdomarna, och där gamla ibland inte vågar gå ut, utan riskerar att bli rånade till och med mitt på ljusa dagen.

x på en kultur som sätter alkoholister, f.d. narkomaner, prostituerade, fängelsekunder och pedofiloffer i centrum.

x skrikiga TV-program, där det verkar som om folk måste vråla för att det ska bli underhållande och roligt.

x nedvärderingen av gamla människor.

x  på en ytlig och sexfixerad ungdomskultur.

Jag är trött på hur Sverige har blivit! Jag vill ha tillbaka den tid, där visserligen en del var elaka, men där de allra flesta faktiskt var ärliga, snälla, solidariska och ömsinta mot sin nästa.
Vart tog det landet vägen? För det var definitivt bättre förr här. Mycket, mycket bättre!

Få se om det hjälper att tända de där ljusen, när man nu har förbannat mörkret!?








1 kommentar:

LFL sa...

Det finns inte två människor på denna jord som tycker exakt lika in i minsta detalj. Man väljer själv om man vill se det som förenar eller det som skiljer.

Att man inte gillar eller ogillar samma partiledare är väl inget, som ska få förstöra kärleken för dem som älskar.