fredag 16 november 2012

Äntligen några vettiga ord

Det var verkligen befriande att höra Jan Guillou som intervjuad av Expressens reporter gav en bild av händelserna inom Sd.

För det första ansåg han att den här historien med järnrören var uppblåst och kom att tona ner. Han menade också att inte heller moderata ungdomar hade gått fria om de hade filmats överallt. Så sant. Han sade också att Jimmie Åkesson är cool och att han är en av Sveriges skickligaste partiledare som försöker hålla ut i ett omöjligt parti. Han hade följt Jimmie Åkesson i en vecka och var mycket imponerad av det han hade sett.
Men, menade han, den stora faran för Sverigedemokraterna som parti är att nu vill Sd:s partiledare plocka bort den rasism som partiet egentligen har byggts upp från och detta kommer inte att vara populärt hos den hårda kärnan.

Det intressanta, menade Guillou, och så har jag också skrivit här på bloggen, är ju hur en intern film kan hamna på Expressen. Det är mycket intressant! Jag undrar om de vet vem som har levererat filmen dit.

Vidare sade Jan Guillou att han alltså hade följt Jimmie Åkesson och fått ett gott intryck, men sedan hade Jimmie Åkesson då visat sig vara rasist genom publiceringen av artikeln då han varnade för islam i Europa.

Han kanske inte bara skulle ha talat om Europa! Det mejl jag fick i morse från Australien skrivet av en engelsman skakade om mig rejält.

För tänk jag tror också att islam är en stor fara. Varför?Jo, den drar med sig en kultur som förpassar oss flera hundra år tillbaka i tiden.
Vad hände i Iran?
Jag vidhåller att jag inte är rasist. Men jag tror mig ha en ganska god analytisk förmåga, och jag ser ofta faror där det finns faror!

Nu lär en fjärdedel av Malmös invånare vara muslimer. Och judarna förföljs och flyttar från stan. Ska vi aldrig vakna!?

3 kommentarer:

LFL sa...

Det finns olika sätt att varna för islam. Det finns otrevliga sätt, som är avsedda att skapa en grogrund för rasism och nazism, för en sådan utveckling som dom hade i Jugoslavien i början av 1990-talet.

Det finns också olika saker att vara rädd för. Det är inga muslimer som driver på avkristningen av Sverige. Men ett land utan religion är ett omöjligt projekt. Försvinner en religion, kommer någon annan religion att inta dess plats.

Och om kristna (och särskilt präster och biskopar) börjar förneka kristendomens s.k. sanningsanspråk och påstår att kristendomen bara har givit "glimtar" av sanningen, och att islam och andra religioner ger andra "glimtar" så är religionsbytet snart ett faktum.

Det finns däremot ingen anledning att tro att den västerlänkska kulturen ska gå under. Det är ju den som breder ut sig mest, och erövrar land efter land. Vilket i sig är bra, men tyvärr också skapar en grogrund för extrema islamistiska rörelser, som mördar både "otrogna" muslimer och kristna.

vally sa...

Ja det är underbar med så insiktsfulla och kloka människor.
Jag tar mig för pannan.
Ha en fin helg.

LFL sa...

Jag menar alltså att islam inte kommer att få fotfäste som majoritetsreligion i länder med kristen majoritet och kristen överhet - om vi inte börjar kompromissa med kristendomens sanningsanspråk.

Kristendomen är idag den snabbast växande religionen. Islam skördar framgångar i länder och territorier med animistisk majoritet och ett fåtal kristna (som är f.d. anmister), såsom Afrika mellan Sahara och ekvatorn.

Animister och kristna förföljs där av al Qaida och deras lydorganisationer (även al Qaida behöver tydligen en fasad att gömma sig bakom). Även "moderata" muslimer mördas av al Qaida.

När islam har växt i andel bekännare i länder med kristen majoritet, så har det varit i läner med muslimsk överhet, såsom det ottomanska imperiet. Kristendomen har (mig veterligt) alltid segrat när lika villkor har rått.

Och kommer att göra så även i Sverige och övriga Europa, om inte den kristna kyrkan slår in på synkretismens väg.

Islam är i sig en synkretistisk religion, som har införlivat troselement från både judendom, kristendom och andra religioner.

Men den synkretistiska utvecklingen av Muhammeds lära upphörde tvärt efter hans egen död, ja redan medan han levde, sedan han blivit avvisad som profet av judar och kristna.

De kristna, som idag hävdar att sanningen ligger någonstans mitt emellan kristendom och islam och vill ha ett möte på halva vägen, kommer alltså att få gå hela vägen.

Att leva i fred med människor, som har en annan religion, handlar inte om att alla ska ha samma religion.

Vad händer då med de, som vägrar överge sina gamla religioner? Ska de förföljas? Den frågan borde de synkretistiska prästerna och biskoparna svara på. Det verkliga hotet mot kristendomen kommer inte från muslimerna utan från ett samhälle som inte tillåter kristna inslag. Och från en kyrka som rensar ut.