onsdag 28 november 2012

Får man råna en rullstolsburen riksdagsman som har ramlat ur sin rullstol?

Nu går media för långt. Alla anständighetens gränser verkar vara passerade i TV:s nyhetsrapportering.

En rullstolsburen riksdagsman (SD) ramlar ur sin rullstol och säger sig bli rånad vid detta tillfälle  på sin väska. Detta är givetvis ytterst upprörande och oanständigt. När han så hjälps in till bostaden i riksdagshuset av två poliser ger han i sin upprördhet vakten okvädningsord, och poliserna anmäler detta.

Vi får väl hoppas att även rånet är polisanmält!

I det här fallet är givetvis inte okvädningarna det som är det mest upprörande, utan det faktum att en hjälplös, rullstolsburen man blir rånad.

Vad sysslar media med? Begriper de inte att SD kommer att öka lavinartat genom deras trakasserier och mobbning? Det vore ju konstigt annars, för så blinda är inte svenska folket att de inte kan se vad som försiggår!
Det är faktiskt äckligt!

Och som en parentes så har en SDU:are blivit svårt misshandlad i Blekinge på grund av sin politiska tillhörighet. Är detta också okey? Det finns mycket att åtgärda för att få demokratin att fungera i det här landet!

3 kommentarer:

LFL sa...

Riksdagsmannen har inte blivit rånad. Han kan dock ha trott att han blivit rånad av dem, som hjälpte honom upp i rullstolen sedan han kört omkull. Väskan med riksdagslegitimation mm hittades av personalen på krogen, som han besökt, en halvtimme efter att han lämnat krogen. Han hade tydligen inget polisskydd under krogbesöket och gav sig därefter ensam hem i mökret. Vakten har fått psykologhjälp och har återgått i arbete. Den handikappade riksdagsmannen, som trodde att han blivit rånad och måste varit väldigt skärrad av att ha nekats inträde till sin bostad i riksdagshuset eftersom han saknat legimiation, har också återgått i arbete - antagligen utan psykologhjälp. Händelsen verkar ha blivit väldigt överdriven av media. Det räcker tydligen att tillhöra det partiet, så är man skyldig, när media agerar domstol.

nya tant lila sa...

Jag skulle inte vara så säker på vad som har hänt. En anonym person (varför anonym?) har lämnat in väskan på riksdagshuset. Man ska nog avvakta lite med att veta säkert.

nya tant lila sa...

Ja, han har så klart först sedan han kom upp i rullstolen igen upptäckt att väskan var borta och trott att han har blivit rånad. Är det så konstigt? Ska de nu göra en ny historia av detta. Och hur skulle den sortens folk som vakten tydligen är som behöver samtalsstöd för en sådan här sak ha fungerat på ett högstadium?