torsdag 15 november 2012

Superdygdiga reportrar gör sig löjliga!

Det har varit ganska roligt att kritiskt granska nyheterna idag och se hur reportrarna har uppträtt mot olika personer.
Redan i morgonsoffan började det när de intervjuande höll ett dygdigt korsförhör och ställde Erik Almqvist mot väggen.
- Vad har man då för människosyn om man säger så? frågade de.

Sedan fortsatte det i Aktuellt, där ännu en supermoralisk reporter frågade om människosynen om man  kallade någon hora och blatte. Hur stor del av Sveriges befolkning är då på moralens avgrund!? Så löjligt!

Tänk, jag minns aldrig att någon satte mikrofonen i ansiktet på den där pastor Åke Green på Öland som i sina snuskiga fantasier fick vräka ur sig vad som helst om homosexualitet häromåret. Varför var det ingen som frågade den gubben
- Vad har du för människosyn när du säger på det sättet?

Nej, då teg man, och tvärtom, man körde hans osmakliga ord gång på gång på gång i radion och på TV. Det är skillnad på folk och folk!

Nej, det var inga snygga bilder från Kungsgatan som spelades upp. Men det verkade ju mest vara några omogna och fulla killar som rände runt. Hade man inte vetat att de hörde till SD hade säkert få reagerat. Man kan förstås undra över om de är mogna att delta på så höga poster inom politiken. De tedde sig ju inte så torra bakom öronen precis.
Har SD hur mycket kompetent folk som helst? Kan man bara plocka bort folk på dagen och ändå få arbetet att fungera? Verkar konstigt i ett så nytt parti!

Eller är det något annat bakom? Något som har med de påstådda fraktionsbildningarna och alla de uteslutningar som har ägt rum i partiet att göra? Vad är det för nätverk av uteslutna som en tidigare medlem i våra trakter talade om?
Finns det några som agerar i kulisserna?

I min värld är man inte manipulativ och beräknande. Man kallar inte heller- eller omtalar-  folk för hora om de inte alls är kopplade till prostitution och knappt ens då. Förvisso tyder detta på en ganska trist kvinnosyn.
Men det är väl så att denna kanske finns i partiet, har funnits och finns. Ränderna går kanske inte ur.

Det skulle vara spännande att få veta vad som EGENTLIGEN hände!

Sedan kan vi ju fortsätta med de andra partierna. Hur är det i nya Moderaterna? Har de några/någon ytterst kontroversiell person i riksdagen? Hur är det med den saken?

Och socialdemokrater är som de alltid har varit. Där får man inte yttra sig som man vill. Det kan man lugnt konstatera på deras debattforum där kommentarer tas bort och debatten plötsligt stryps. De har väl alltid haft en STASI-light anstrykning. Ränderna går aldrig ur där heller!

Inga kommentarer: