söndag 25 november 2012

Kvällspressen spelar solo- folk bryr sig inte längre!

Nu börjar väl snart kvällspressens försök att pressa fram flera skandaler om SD vara riktigt pinsamma.
Har reportrarna ännu inte begripit att de spelar ganska solo, folk bryr sig inte längre om dem?

Folk tycker nämligen i allmänhet att invandringen har gått över gränsen, att det behövs fastare tag mot brottslingar och att Sverige blivit för osvenskt. Människor tar därför tacksamt emot ett parti som driver de frågorna hur mycket pressen än försöker dra i annan riktning. Det är Expressen och Aftonbladet som gör sig löjliga i nuläget.

Spridda uttalanden som människor stämmer in i har ingen verkan.
Ska saker ha verkan måste man gräva mycket djupare och hitta sambanden med mörka rörelser på annat håll i Europa.
Om nu ett sådant samband finns. Det är ju ingen som tar reda på det! Och det är det enda i det här sammanhanget som är intressant!

Men sådan research har en helt annan kvalité och är mycket svårare att göra än att publicera någon skitfilm som någon har gett till Expressen eller att notera att en dubiös tidning skickas med SD kuriren.
Men de tunga uppgifterna, och de viktiga uppgifterna, är kanske för svåra för en blaskig kvällspress?

1 kommentar:

LFL sa...

Har läst att mätningen som gav SD oväntat högt väljarstöd under "krisveckan" var en webbundersökning. Webbundersökningar är inte tillförlitliga, eftersom internetanvändningen spelar in. SD ligger alltid högre, och kd ligger alltid lägre, i webbundersökningar jämfört med andra mätmetoder. Om kd får 3,5 i en webbundersökning, betyder det att det verkliga stödet för kd är ungefär 4,5.