söndag 4 november 2012

Konstiga saker på konstig tid

När man, som jag gör, bor i ett hus som snart är trettio år gammalt, (Så länge har jag haft det!) borde man ha lärt sig att saker kan gå sönder. Så lade frysen av för ett tag sedan. Den är nu reparerad, och den är bara fem år gammal. Den gamla fungerade i 25 år utan att krångla.

Men i natt längtade jag efter en lägenhet.
När jag sent,som vanligt, skulle lägga mig och tog en sista koll på ytterdörrarna, kände jag en märklig lukt från värmepannan i köksförrådet. Jag vågade inte ha den på, utan stängde av den, och sedan tillbringade jag en stor del av natten med att springa ut och kolla så att inget brann. Jag har med tiden fått en viss brandnoja.

I morse började det bli kallt i huset, och jag har prövat att sätta på pannan igen, så får jag se hur det går. Vågar dock inte lämna huset idag, men det behöver jag inte heller.

De märkligaste saker kan ju hända på de märkligaste tider, för nog vore det bättre om saker krånglade i dagsljus och inte på nätterna!

Dock har sådana där praktiska saker en viss effekt på nedstämdhet hos mig. När det praktiska tar över glömmer jag min trasiga själ!
Så den får vila idag.

 
 
Och nu har värmepannan lagt av! Det blir kul här idag!


Inga kommentarer: