tisdag 30 september 2014

Häftigt eller omoraliskt?

Anne Sophie Emilsson Lainesdotter fick för en tid sedan lämna sina politiska uppdrag för KD i Karlskrona, när det visade sig att hon hade en dom för en stöld av en upphittad plånbok, som en gammal dam hade glömt i ett varuhus. Anne Sophie hade mörkat historien, som var från 2012, alltså inte långt tillbaka i tiden, och hennes partikamrater och vi som satt i nomineringskommittén till riksdags- och landstingslistorna visste ingenting.
I samband med detta lovade hon att inte besätta platsen i kommunfullmäktige efter valet. Listorna hann inte tryckas om.
Hon har också lämnat in önskan om detta, men beslut är tydligen inte fattat ännu.
Men nu har hon ändrat sig! Med arton kryss i ryggen tänker hon ta sin fullmäktigeplats, men nu som vilde. Hon har i stället för KD gått med i F!.
KD-ledaren Ann-Louise Trulsson lär inte kunna säga så mycket för hon satt själv på M-mandat förra mandatperioden, fastän hon var medlem i KD. Men det är ju ändå inte så långt steg från M till KD som från KD till F!.
Dock har Anne Sophie jobbat med en del frågor som även finns inom F! som hbtq-frågor och mäns våld mot kvinnor.

Men, nu är jag där igen, hur är det med ideologierna? Har de helt gått förlorade?
Man kan ju se på detta som att det är häftigt gjort, eller också kan man tycka att det är omoraliskt. Hon hade ju faktiskt lovat att inte ta platsen. KD borde kanske ha uteslutit henne? Nu förlorar de en plats.
Jag vet inte vad jag själv tycker.
Kanske mest att jag ogillar kameleonter!

Inga kommentarer: