onsdag 1 oktober 2014

Makten framför politiken?

I dagens läge kan man ju vara glad över att man inte har röstat på Miljöpartiet, för deras väljare kan väl inte vara nöjda med att få se vallöftenas uppfyllelse pulvriseras och bli till intet för att MP har sålt sin själ till regeringsmakten. Den politik som kommer att bli resultatet av ett samarbete mellan S och MP kan naturligtvis inte bli annat än en urvattnad soppa. 
Det är nog klokt av de små partierna i Alliansen att luckra upp Alliansen efter budgetbeslutet i riksdagen, vilket har aviserats från FP-ledaren. För i dagens läge är det nog lite svårt att hitta deras ideologier. Den enda som har en viss tydlighet är ju Centerns Annie Lööf, som aldrig försummar ett tillfälle att tala om vad Centern vill. Men vad vill KD? Bevara familjen? Ja, det hoppas väl de flesta på. Och var finns liberalismen i Folkpartiet som utesluter medlemmar som vågar yttra sig?

Anne Sophie Emilsson Lainesdotter försökte tillträda den plats i fullmäktige som hon hade lovat KD att lämna sedan det blev klart att hon var dömd för en åldringsstöld 2012. Hon gick alltså med i F! och ville driva deras politik på ett KD- mandat.
Nu har till och med Gudrun Schyman yttrat sig och talat om att KD och F! står långt ifrån varandra. Det borde Anne Sophie själv ha begripit.  Och på samma sätt borde hon naturligtvis ha förstått att man inte blir så trovärdig som företrädare för äldrefrågor om man själv stjäl pengar från gamla människor! 
Så är det! Människor vill nog ha en viss trovärdighet i politiken!

Inga kommentarer: