tisdag 16 september 2014

Ska FP och KD svassa med makten och vända kappan efter vinden i Ronneby- igen?

I Ronneby finns två partier som man aldrig verkar veta var man har. Inför valet 2006 satt de i tidningarna och kramade M och talade hela tiden om en borgerlig allians. Så blev det inte, för de förlorade och vips vände Folkpartiet och Kristdemokraterna och blev i allians med Socialdemokraterna. Inom Folkpartiet, som jag tillhörde på den tiden, blev några så irriterade att de lämnade partiet.
Under den sista perioden har de så vänt tillbaka till den borgerliga alliansen, för dessa vann valet 2010. Men frågan är om de inte igen ska svänga och liera sig med S när Socialdemokraterna nu har fått flest- men inte tillräckligt med röster.
Röstar man på FP och KD  i Ronneby är det mycket spännande, för man vet aldrig var man hamnar i slutänden! Ska det vara så i politiken? Inte tror jag att det handlar om att utestänga SD. Man tar ju i KD med öppna armar in före detta framträdande ledamöter från detta parti om de blir uteslutna, så det argumentet håller inte riktigt. Nej, det handlar nog i stället om att sko sig själv och få uppdrag.
Det hedrar Centern och Folkpartiet på riksplanet att de inte tar Löfvens fånigt utsträckta hand. Väljarna måste veta vad man röstar på!

Inga kommentarer: