onsdag 24 september 2014

Ansvarslöshet är inte generositet

Sverige ska fortsätta att ha en generös flyktingpolitik, säger de som inte inser att hela flyktingpolitiken för länge sedan har gått överstyr. Vi har inte råd med den, bidragsländer får minskat bidrag, (Vad händer där?) och många flyktingar som har kommit hit far illa.
Och så en fråga: Vill de överhuvudtaget vara här? Är deras högsta önskan i livet att flytta från sitt land och bosätta sig i ett kallt och ogästvänligt (för det är ju så i verkligheten) Sverige, kanske långt borta från andra släktingar och vänner? Hjälper vi eller stjälper? Eller vi kanske hjälper kortsiktigt och stjälper långsiktigt?

Och vad händer när flera muslimer, som har kommit in i vår riksdag, ställer likartade krav som den muslimska kvinnan på stockholmslistan, som vi kunde läsa om igår, gör, hon som föreslog en särlagstiftning för att hon inte tyckte att våra svenska lagar alltid passade muslimska förhållanden? Vad händer om det blir många som tycker så? Ska vi ha en lagstiftning för de invandrade och en för svenskfödda eller ska vi slopa våra svenska lagar?
Det förvånar mig mycket att en person som Gudrun Schyman med sin starka vilja att driva fram kvinnor och kvinnors rättigheter samtidigt, utan att blinka, kan ha en så omedveten inställning till vad en befolkning med ändrat religions- och kulturmönster på sikt kan komma att innebära. Den kan dra jämställdhetsarbetet flera hundra år tillbaka!
Omvärlden ser på oss i vårt land och förvånas. Själva borde vi nog i många avseenden vara rädda och förskräckas!

Inga kommentarer: