tisdag 16 september 2014

Socialdemokraterna gick inte framåt!

Det är viktigt att inse att Socialdemokraterna inte alls gick framåt i valet. De låg stilla. Däremot gick Moderaterna och de borgerliga partierna bakåt. Som alla vet vid det här laget så var Sverigedemokraterna det enda parti som gick framåt.
Detta passar inte Vänstern, som ställde till med stora demonstrationer på torgen i storstäderna igår.
Å andra sidan lär SD- väljarna mest finnas på landsbygden, även om de fick mandat i Stockholm.
Är det fascimen som breder ut sig? Är det främlingsfientligheten som styr?
Nej, det anser jag faktiskt inte!
Det är nog mycket mindre dramatiskt.
För det första tror jag att de flesta ser valrörelsen som löjlig. Det ena överbudet efter det andra avlöste varandra, och de mest konstiga förslag dök upp. Som detta  med trainee-jobb, som man inte har förankrat varken hos vårdfacken eller eleverna. Ska gymnasieungdomar tvingas till en utbildning som de kanske inte är intresserade av för att de är arbetslösa? Vad är det för sorts straff?
Människor är trötta på en enorm flyktingström med överfulla asylboenden och kommuner som inte har plats och inga resurser  i form av adekvat utbildning till  exempel för att ta emot dem man tar emot.
Människor är trötta på att ha gatorna fulla av tiggare, som hemländerna inte tar hand om.
Människor är trötta på att ha olagliga tältläger i parker och skogar.
Människor är trötta på brott som inte blir uppklarade vad gäller exempelvis inbrott i bostäder.
Det misskötta samhället har garanterat bäddat för Sverigedemokraternas framgångar. Folk har nog inte sett något alternativ att rösta på.
Fredrik Reinfeldts uppmaning att öppna våra hjärtan för en ansvarslös invandring har garanterat fått som resultat att före detta moderata väljare har stängt sitt hjärta för honom! Och röstat på ett annat parti! Så blir det ju! Man kan inte köra över människor hur mycket som helst eller vara  kortsiktig eller ansvarslös i sina beslut. För det är totalt ansvarslöst att ösa in flyktingar, som man egentligen inte har resurser eller pengar att ta hand om, kanske för att få framstå som världens mest generösa land!
Se på de nordiska grannländerna! De har vaknat för länge sedan!
Deras förnuft har segrat över deras önskan att framstå som hjältemodiga!

Inga kommentarer: