torsdag 25 september 2014

Jag tror inte på Reinfeldts öppna hjärtan

Jag har skrivit om detta tidigare, men jag vill återkomma till det nu. De där öppna hjärtana som Fredrik Reinfeldt tyckte att vi skulle ha för en massiv tilltänkt flyktingström, och som förmodligen fick honom att förlora valet, tror jag inte på! Det stämmer inte att ett parti, som inte verkar ha haft den minsta medkänsla med sjuka, arbetslösa och utförsäkrade, plötsligt skulle blöda för flyktingar. Här var nog en hund begraven! Jag misstänker att den hunden består i det lilla ordet "lönsamma". Flyktingarna skulle bli lönsamma på sikt, påstod Reinfeldt.
Jo, det är nog mycket som kan vara lönsamt i samband med flyktingtillströmning. De första som tjänar stora pengar är naturligtvis människosmugglarna eftersom det inte finns några legala vägar att komma hit på. Det lär kosta 70 000 - 100 000 kronor att smugglas in. Detta faktum gör naturligtvis att inte vem som helst kan komma. Man kan tänka sig att det är rika och välutbildade människor som kommer. Då är de naturligtvis lönsamma ganska snabbt, för exempelvis en läkarutbildning är en dyr historia.
Lönsamt är det också för dem som har asylboenden, som ibland inhyser människor på ett skandalöst sätt under miserabla förhållanden. Och där kan de få stanna länge!

Nu går ju många av de där lönsamhetsaspekterna om intet när USA och andra länder bombar Isis. Man kan ju förmoda att människor då kommer att återvända hem, vilket säkert är det som de flesta vill.
Och Moderaternas lönsamhet går därmed om intet!

Inga kommentarer: