måndag 22 september 2014

Fördomar på Kyrkans tidning

Ibland bara häpnar man! Som när jag i Kyrkans tidning läste en förklaring till varför Barbro Matzols trodde att SD hade gått framåt på landsbygden. Jag citerar:
"En trolig orsak är den klyfta som uppstått mellan stad och landsbygd/glesbygd.Att känslan av utanförskap, att inte räknas och att vara lämnad kvar åt sitt eget öde har ökat i takt med att aktivister i storstäderna tagit det materiella utrymmet. Vem bryr sig om det otrendiga, småtrötta och omkörda småfolket i byar och småorter där infrastrukturen strukits ner till ett minimum? Där kollektivtrafiken är usel och det är många mil till närmaste matbutik eller vårdinrättning och där fungerande bredbandsuppkoppling är en dröm för många. Där flyttlassen går i strida strömmar och oron och sorgen över ett förlorat samhälle bränner hål i hjärtat.
I sociala medier kallas detta för glesbygdsfrustrationen. Nu har frustrationen tagit kropp i rösterna på SD"

Man måste väl fråga sig vad detta är för trams! Har Barbro Matzols aldrig varit i Skåne och Blekinge där SD är störst? Man måste ju undra hur inskränkt en journalist får vara. Men hon är kanske alltför trendig för att lyfta från T-banan och se hur landet i övrigt ser ut. Eller är det en f d landsorstbo från en håla i Norrland som skriver?
Tala om fördomar!!!

Inga kommentarer: