måndag 29 september 2014

Censurerat av B LT?

             
Följande insändare skickades till Blekinge läns tidning för en vecka sedan. Den verkar inte bli publicerad. Censur? Jag lägger ut den här.

                    780 000 VÄLJARE UTAN POLITISKT INFLYTANDE
Valet är över. Valrörelsen har bestått av en del moment som vi tidigare inte har sett. Man kan skrika, vissla, kasta stenar och ringa i kyrkklockor om det är något parti som framträder som man inte gillar, så att de som har samlats inte hör vad talaren säger. Man kan också låta en pizza sväva över huvudet på honom. Det är väl så man gör i en demokrati, eller?
Nu har väljarna sagt sitt. Bland dessa finns 780 000 personer som har röstat på Sverigedemokraterna. Den tillträdande statsministern verkar ha som sitt främsta mål att se till att deras röster blir utan politiskt inflytande. Hur kan man annars tolka det när hans största mål med regeringsbildandet verkar vara att frysa ut  Sverigedemokraterna, Sveriges tredje största parti? Han har till och med deklarerat att han inte ens ska tala med dem!
På andra håll brukar ett sådant beteende räknas som mobbning! Och klart är väl att det knappast är ett förhållningssätt som kan räknas som demokratiskt.
Alliansen gick till val som Alliansen med ett gemensamt program. Stefan Löfven var hemlighetsfull och ville inte tala om hur han hade tänkt sig en regering.
När så valet väl är över sträcker han ut sina händer till partier som Socialdemokraterna har sett som förstörare av välfärden  "för att stänga ute Sverigedemokraterna"! Borta är all politisk vilja, verkar det som, den enda viljan som finns kvar är att hålla Sveriges tredje parti borta från inflytande på politiken! Är detta seriöst?
Centerpartiet och Folkpartiet står ståndaktigt fast vid Alliansen och vill inte gå in i regering, eller ständigt samarbete, med Socialdemokraterna. Det gör de helt rätt i, och Stefan Löfvens trugande är varken statsmannamässigt eller passande.
För att rättfärdiggöra  mobbningen av Sverigedemokraterna talar man om deras väljare som utanförstående, lantisar, besvikna människor som ligger på samhällets skuggsida, trots att det bevisas att partiet går starkt framåt till och med  i de burgna villakvarteren i exempelvis Malmö. Dessa väljare ska, enligt en del, få bättre insikter om man talar dem tillrätta, som om de var mindre vetande och inte begrep vad de hade röstat på.
Socialdemokraterna högg i sten med både Mona Sahlin, som sträckte ut handen till Vänsterpartiet, och med den yvige Håkan Juholt. Frågan är om det är bättre med en odemokratisk förhandlare  på en post som innebär en representativ roll utåt för Sverige. Jag betvivlar detta starkt efter vad han har visat  efter valet! En statsminister måste vara statsmannamässig! Att mobba ut partier som väljarna har röstat in anstår inte en demokrat! 780 000  väljare har rätt till inflytande, oavsett vad Stefan Löfven tycker om den politik som de har röstat på! Mobbning är aldrig legitimt!



Inga kommentarer: