fredag 5 september 2014

Vad många inte förstår

Trots att det sägs i debatten ibland, tycks det råda en stor okunskap om vad som gäller vid flyktinginvandring och vad som gäller medan asylansökan är under behandling.
Det största och viktigaste tycker jag är att vi med en generös flyktingpolitik och löften om permanent uppehållstillstånd (vill de ha det?) lockar folk att illegalt komma till Sverige och gynnar illegal människohandel. Det lär, enligt uppgift i media, kosta 50 000- 100 000 kronor att komma hit. Hur många har råd med det? Så vilka kommer?
Det är ju därför idén om asylsökande på svenska ambassader har dykt upp, men det sägs inte i klartext.
De ende som kommer hit legalt är ju det antal kvotflyktingar som Sverige har förbundit sig att ta emot.
Hur kan en statsminister stå och tycka att vi ska öppna våra hjärtan för människosmugglarnas inkomster? För det gör han ju också!
I asylboendena, innan det har getts uppehållstillstånd, går folk bara och dräller, verkar det som. Vad jag vet får de inte läsa Sfi , och de får inte arbeta innan de har fått detta tillstånd. Så det är ganska så meningslös tid, utom för anordnarna som håvar in pengar med vinst.
Det lär alltså, som jag har skrivit tidigare, sitta människor i våra asylboenden som är utvisade, men har suttit kvar i åtta- tio år för de har inga papper och därmed kan de inte utvisas för inget land tar därmed emot dem. Ett moment 22 alltså!
För närvarande uppger man att det finns 11000 som man inte kan kommunplacera, för ingen kommun tar emot. Och bland dem har 800 varit kvar i ett år efter det att deras uppehållstillstånd blev klart.
Det lär mest vara män som kommer hit. När deras tillstånd är klart kan det ta lång tid att få hit familjen.
Jag har aldrig hört talas om någon flicka som har kommit som ensamkommande flyktingbarn, men det borde väl finnas någon/några? Helt klart är det mest pojkar. Häromdagen hörde jag någon undra vilken kvinnosyn dessa unga män har med sig.
Jo, det kan man nog undra. Har jämställdhetshetsande Gudrun Schyman funderat över vad som drastiskt kan förändras i landet vad gäller jämställdhetstänkande om det blir många muslimska män här? Är de lika välkomna i alla fall?
För hon måste väl känna så många muslimer att hon vet synen på den svenska synden och de svenska flickorna? Den har jag som lärare för invandrare hört många gånger!


Och på tal om resurser i landet. Vad händer med de studenter som för närvarande bor i tält på studieorterna för att de inte har fått bostad? Kommer de inte att frysa till vintern?

Inga kommentarer: