lördag 27 september 2014

Kritiken blockeras av insändarredaktörer

Jag har i många år skrivit insändare, mestadels i lokalpressen. Med den förre insändarredaktören på Blekinge läns tidning fick jag oftast in insändarna på en eller högst ett par dagar.
Nu är det annorlunda. Mina insändare just nu har handlat om kritik av hur FP i Blekinge har handskats med en uteslutning och av hur valrörelsen har bedrivits mot SD. I det första fallet tog Sydöstran direkt in materialet, men BLT stoppade insändaren. Däremot fick jag fört fram kritik genom att jag svarade på en totalvinklad ledare i saken. Mitt svar blev sedan besvarat av ledarskribenten. Men den stora kritiken, som jag hade mot hur valrörelsen fungerade med skrik och skrän och klockringningar för att tysta talare, och som jag för övrigt publicerade här, tog ingen av de tre lokaltidningarna in.

I måndags skickade jag in material med  synpunkter på Stefan Löfvens uppenbara mobbning av Sveriges tredje största parti till BLT. Det kan jag nog se i månen efter! Ännu är den insändaren i vart fall inte publicerad, och jag betvivlar att den blir det. 
För det är naturligtvis så att även lokalpressen deltar i denna mobbning! Och verkar tysta obehagliga sanningar!

Det här är ännu svårare än att försöka debattera aborter och vår abortlag med fri abort upp till 18:e veckan och 35 000 årliga aborter i någon kyrklig tidning! De gånger jag har fått in sådana insändare - nu för flera år sedan - har de varit censurerade!

Att på olika sätt tysta människor är en farlig väg i en demokrati!

Och så hoppas jag att någon på lokaltidningarna läser min blogg!

Inga kommentarer: