torsdag 4 september 2014

Ett oändligt tjafsande

Min inre klocka har ändrat sig vilket betyder att jag blir trött mycket tidigare på kvällen - jag var jättesen tidigare - och därmed vaknar vid en tidpunkt som är mycket för tidig för mig. Så också idag. Därför tog jag tillfället i akt att titta på TV- debatten mellan Åkesson-Ullenhag om flykting/integrationspolitiken.
Jag förstår inte alls Alliansens andra företrädare- utom Reinfeldt. Här har statsministern klart och tydligt talat om att den stora flyktingströmmen kommer att kosta välfärden ett tag framöver. Men säger Jimmie Åkesson samma sak, beskyller man honom för att ljuga. Hur hänger det ihop? Det är ju statsministerns egna ord.
På något sätt verkar folk inte längre komma åt SD utan att påstå att de ljuger och som ett mantra upprepar man att de är främlingsfientliga och rasister.
Det är möjligt att de är det under ytan, det kan jag inte avgöra, men det är inte liktydigt med rasism att tycka att vi ska begränsa flyktingmottagandet, och- om det är nödvändigt- ändra lagstiftningen. Danmark har begränsat sitt flyktingmottagande, Finland och Norge är också återhållsamma. Varför ska vi vara hela världens samvete?
Många i det här landet anser att vi måste sätta en gräns. Det  tycker både sådana som röstar på SD, och sådana som röstar på andra partier. Jag också, för jag vet hur det är med bristande resurser i exempelvis skolorna för undervisning av barnen.
Och jag anser inte att jag på något sätt är rasist.
Nu träder ju till och med tunga företrädare för andra partier fram som exempelvis KDU (kristdemokraternas ungdomsförbund) ordföranden och ger hals.
Ullenhag, det blir nog färre och färre som tycker att du har rätt.
Det blir garanterat inte FP som kommer att öka i valet,

Inga kommentarer: