måndag 29 september 2014

Richard Jomshof hade rätt!

Naturligtvis hade Richard Jomshof, SD, fullständigt rätt när han vid en intervju efter talmansomröstningen påpekade att Vänsterpartiet var ett odemokratiskt parti som inte hade lärt sig de demokratiska spelreglerna. Självklart är det så!
Men vad är att vänta av ett parti med rötterna i den gamla kommunismen? Vi har väl inte glömt hur DDR fungerade!?
Det intressanta, som Jonas Sjöstedt sade, var att han tydligen hoppades på att MP skulle utmana SD på posten. Men det gjorde de inte!

Sedan undrar jag vad som hade hänt för säg tio år sedan om en riksdagsledamot hade uppenbarat sig med en tröja med skymford mot ett annat parti. Att vissa människor inte alls förstår sig på klädkoder vet vi ju, men jag hade trott att ett flerårigt riksdagsarbete hade lärt dem någonting. Jag har försökt leta fram något om Dinamarcas bakgrund, men hon verkar vara en politisk broiler.

Kanske är Stefan Löfven lite osäker bland alla de akademiskt utbildade i riksdagen, speciellt då SD folket. Enligt uppgift på nätet är ju Björn Söder civilingenjör, Richard Jomshof är gymnasielärare och även Jimmie Åkesson har ju universitetsutbildning. Detta kanske stör de mindre utbildade partiledarna för S och V?

Inga kommentarer: