måndag 8 september 2014

Hålla käften eller agera och yttra sig?

Ibland tänker jag att jag borde strunta i att yttra mig i något, men så känner jag att man bara inte kan tiga.
Folkpartiet i Blekinge har länge präglats av maktkamper, inte minst den mellan öst och väst. Jag blev ganska förskräckt när man tog en insändare från ordföranden i Olofström som intäkt på att utesluta henne ur partiet. Denna uteslutning visade sig sedan vara av helt annan karaktär, för det visade sig att hon hade samma antal ettor vid provvalet till riksdagen som den som nu står överst på listan. Detta passade inte några folkpartister i Karlskrona som krävde ett nytt möte, där hon helt enkelt togs bort från riksdagslistan. Jag hade nog inte gillat detta om jag var någon som hade röstat i provvalet!
Det stinker mobbning och maktkamp lång väg! Så klart! Men maktfullkomlighet brukar inte löna sig i längden.


Jag har alltså också mycket svårt att stillatigande åse den mobbning som både Jimmie Åkesson, SD och nu också SD :s väljare är utsatta för. Man kan tycka vad man vill om deras politik, men så här respektlöst behandlar man inte andra politiska partier och deras väljare. De som gör det sjunker verkligen i mina ögon.


Och vad ska folk rösta på? Många är missnöjda med Alliansen som under åtta år har kränkt pensionärerna, fått sjuka och utförsäkrade förtvivlade och till och med  fått människor att begå självmord i sin nöd. Men öppna hjärtan för flyktingsmugglare och dem som skor sig på asylboenden det har de!


Kan man rösta på Socialdemokraterna? Då får man ju MP med på vagnen. En så stor samhällsfara vill jag inte bidra till! Vi ska sedan inte tala om F!, men risken att de ska komma till riksdagen är väl inte så stor.
Det kusliga i det som pågår är hur media bara drivs med. De tycks i vart fall i lokalpressen vara ljusår från grävande journalistik (och eget tänkande?)
Så nog måste man yttra sig! Trots allt.

Inga kommentarer: