fredag 5 september 2014

Små partier skaffar sig makt genom de stora

När jag ser Gudrun Schyman hojta i TV-rutan och tala om hur aktivt de jobbar och att de tror på en riksdagsplats och därmed ett samarbete med S, MP och V tänker jag att visst är det något konstigt med vårt politiska system.
Här kan alltså de minsta partierna, som med nöd och näppe har kommit över riksdagsspärren, komma in i regeringen och få ministerposter.  Andra större partier blir utan inflytande om de inte går i koalition eller får gå i koalition.
Vi kan ju se på KD i nuvarande regering, som sitter på så tunga poster som Socialminister och Äldreminister, och som ju hela tiden ligger och riskerar att åka ur riksdagen vid valen.
Får vi nu in Fi på samma sätt ber jag att Gud beskyddar oss, för det vill jag inte. Halvt hysteriska, överdrivna feminister i kombination med ett verklighetsfrämmande MP som kommer att försvåra livet för enskilda genom skatter på bensin, färdmedel och el och som kommer att lägga en sordin på näringslivet genom sin politik, vill jag inte ha! Och de ska väl också ha ministerposter!


Dessutom har vi ju tidigare sett att Gudrun Schyman, före detta vänsterpartiledaren, nog är kunnig och vältalig, men hon har ju haft personliga problem av en art som jag är rädd för när det gäller viktiga samhällsposter. Det är inte ovanligt med återfall i sådana fall! Detta då i kombination med en, som jag ser det, tossig politik, får mig orolig för framtiden.


Sedan tycker jag att Centerns uppgift om regeringens val att vi som har gamla bilar ska straffbeskattas är ytterst osmaklig. De kan väl lägga kostnaderna på dem som har råd! Men det har ju varit en stark trend under den här regeringen att gynna de rika och strama åt det för fattiga, sjuka och arbetslösa.
Men nu har de inte lång tid kvar! Garanterat!
Och så vill jag tillägga:
SD är ingen stor fara! De kan på sin höjd bli vågmästare i riksdagen.
Den stora faran är naturligtvis de partier som kan få makt och inflytande och som genom en ansvarslös och ogenomtänkt politik kan skada både enskilda och landets utveckling. Dit hör alltså då småpartier som Fi och så MP. Detta bör man betänka när man röstar!

Inga kommentarer: