torsdag 11 september 2014

De till synes hedervärda

Minns ni Göran Lindberg, rektor på polishögskolan, som for runt och föreläste om jämställdhet och mot kränkningar och sexism?
Han som sedan visade sig vara en stor sexförbrytare själv!


Jag tänkte faktiskt på honom när historien om stölden av en gammal kvinnas plånbok dök upp. Här har vi en politiker som har gått hårt ut mot våld. Mot våld i nära relationer, för brottsoffer och för jämställdhet och som dessutom är aktiv i församlingen.
Och på tal om församlingen dök det upp ett minne för mig.
På något sätt hade våra valsedlar för Kristdemokrater för en levande kyrka inte delats ut till Stadsförsamlingen i Karlskrona vid senaste kyrkovalet.
Denna kristdemokrat, aktiv i kyrkovalet, lovade då att hämta dem och lägga ut dem. Men någon ringde, när valet hade börjat, och berättade att valsedlarna saknades, varvid en annan kyrkopolitiker fick åka iväg och hämta dem. Hon, politikern som stal från en åldring, hörde till en annan nomineringsgrupp.
Jag har hela tiden trott att detta var ofrivilligt, att något hade kommit emellan  som gjorde att hon inte hade kunnat hämta valsedlarna. Nu ser jag det inte så längre.
Men vad är det hos vissa människor som gör att de verkar ha ett totalt tudelat psyke, så att de inte fungerar alls efter de idéer de officiellt arbetar för?
Det är skrämmande!

Inga kommentarer: