torsdag 19 februari 2015

Vilket förtal?

LFL fortsätter så klart på sin blogg.
Han påstår att jag har förtalat honom.
Jag har kvar de blogginlägg på s-bloggarna och ev. Åke Bonniers blogg som han förmodligen menar. Vari består förtalet?

Jo, jag har tyckt att det var konstigt att en f.d. SD - medlem, dessutom anställd som politisk sekreterare vid landstinget i Örebro, men uppsagd efter ett år och utesluten ur SD, var så negativ till SD. Ja, han sätter dessutom, som sagt, verkligt tjusiga epitet på sina före detta partikamrater!
Nu tror jag inte att jag skrev mer än att han hade varit medlem i SD dessutom. Jag har varit medlem i S och i FP. Är det förtal att påpeka detta?
Är det alltså förtal att påpeka att någon har varit i ett visst parti? Det är ju helt offentligt och det finns massor om detta att läsa på nätet på lokaltidningarna.
Säkert har också hans före detta partikamrater en del att säga om man skulle fråga dem!

Men kan någon begripa vad mina partikamrater, i detta fall distriktsordföranden i partiet och gruppledaren i lokalavdelningen hade med den saken att göra? Varför skickar man kopior till dem på våra debatter och ber dem om hjälp om inte för att man tror att om man på något sätt försvarar SD, så är man körd i KD. De undrade ju också varför han kontaktade dem och ansåg att detta var en privatsak mellan honom och mig.
För det var väl inte så att LFL var avundsjuk på mina uppdrag i KD, speciellt när två av oss ställde upp i kyrkovalet?

Jag har givetvis rätt att ha förtrogna som jag delger mina bekymmer i en relation, och bekymmer har det varit, det vill jag lova!

Sedan gäller naturligtvis inte lagen så att om en blir anmäld för förtal så slipper han åtal om han kan bevisa att den som anmält också har förtalat honom. Möjligtvis blir båda dömda.
Man kan inte säga att det inte gör något om man slår ihjäl någons bror för ens egen syster har blivit ihjälslagen av dennes bror först!
Detta borde LFL veta! 
Och det är inte enbart två personer som LFL har kontaktat.
Tre i min familj, tre partikamrater, en väninna och en präst, som jag hade skickat ett mejl till.
Kan han möjligtvis lida av paranoia? Och vad tror han att de tänker om detta och om honom? Mig känner ju min familj sedan många, många år, och de känner mig mycket bättre än vad LFL gör! Och min väninna och jag är vänner sedan 1979, alltså i snart 36 år!

Inga kommentarer: