tisdag 24 februari 2015

Under ens värdighet

Jag kan vara ganska tolerant, ganska länge, ja, till och med förlåtande. Men så en dag tar den där toleransen slut. Då har jag fått nog. Och då förlåter jag inte heller längre.

Så har jag alltså fått nog av att debattera med spöken.
Och jag fick som lärare på högstadiet nog av att se mobbade elever- och det kostade mig kritik, för man ska spela med i spelet och inte avslöja missförhållanden som anställd. 

Egentligen tycker jag nog att flera som håller på att debattera med spöken borde hålla sig för goda för detta. Det är så klart sant att vissa namn inte säger så mycket. Men är det dessa personer som är anonyma? Är det inte de vars namn skulle säga något som döljer sig? De andra kan väl träda fram när de har namn som finns i mängder, eller hur?
De flesta på den kontroversiella prästens blogg är garanterat gamla män (skrev inte gubbar!). Detta märks klart och tydligt på gaggigheten, för de skriver ju samma saker om och om igen. Men så finns där också yngre personer.
När jag märker detta tänker jag på om mina barn hade hållit på att tjafsa med gamla gubbar på en blogg. Det hade jag tyckt var ganska bedrövligt, för nog önskar man dem vettigare saker som innehåll i deras liv!
Skönt att detta är fullständigt otänkbart!

Inga kommentarer: