lördag 28 februari 2015

Att göra sig attraktiv

Som ung har man naturligtvis mycket att lära sig, inte minst om relationen till andra människor. När jag ser ungdomar som hysteriskt stressar för att bli så snygga som möjligt  önskar jag att de inte hade fått sig itutat att det är detta som gör dem attraktiva.

För vad är det som gör att vi fastnar eller blir förälskade i någon? Är det inte den där känslan av samhörighet, att vara sedd, att hitta sin andra hälft på något sätt? I själva verket blir vi ju ofta mera fascinerade av hur vi blir bemötta och uppskattade själva än vi blir fascinerade av en annans vackra kropp, eller hur?

Visst är det trevligt med vackra människor, men det är ju i mötet med en annan som känslorna uppstår. Detta möte behöver ju inte vara fysiskt i sig, för man kan mötas i ord också. Först.

På samma sätt dör naturligtvis känslorna om man känner sig illa behandlad och kränkt. Såvida man inte är masochist förstås...
Men det är nog inte så många av oss!

Lär av Casanova, mina vänner, han visste hur man fick kvinnor att känna sig som de vackraste och mest fulländade i världen!

Inga kommentarer: