tisdag 3 februari 2015

Att inte vara med på (mobbnings)tåget

En av de grundläggande sakerna vid mobbning är att alla ska vara med. Ibland kan det faktiskt räcka att en eller ett par personer ställer upp på en mobbads sida för att mobbningen ska komma av sig. 
- Det tycker inte jag! kan vara förlösande ord för någon.
För att initiera mobbning och hålla den vid liv krävs att det pågår ett ständigt förtal och ständiga nedvärderingar, misskrediteringar och förlöjliganden.

Idag ska alla vi som inte är medlemmar i SD mobba SD eller i praktiken sverigedemokraterna. Jag tänkte på det när jag såg Sturmark - heter han väl, han humanisten- som anklagade Folkpartiet att ställa upp på SD vad gäller skolavslutningar i kyrkan. Helt sjukt alltså! Det lät då att detta var förfärligt.

Därför säger jag- utan  anknytning till SD- att jag INTE ställer upp på mobbningen av dem. Och att de som INTE tror att om man inte talar med någon. inte vill sitta i samma sminkloge, inte vill stå vid sidan om någon, att man hänger pizzor över någon som talar och dingdongar i kyrkklockor för att de inte ska höras,  är mobbning, de vet inte vad mobbning är!

Inga kommentarer: