måndag 2 februari 2015

Men vad säger de egentligen?

Häromdagen var en polis intervjuad i TV om den ökande rasismen med våld, hot och trakasserier. Han talade då om att konflikter i hemländerna ibland fördes över till Sverige och fortsatte här.
Jag vet, för jag har jobbat med invandrare/asylsökanden. Vid ett tillfälle slogs de i studierummet. 
Men reportern, som intervjuade Fredrik Reinfeldt igår, hade andra orsaker klara för sig. Det verkade- så uppfattade i vart fall jag det-som om hon inbillade sig att det var sverigedemokrater som for runt och målade hakkors, brände moskéer och förföljde judar. Vilken förenklad och konstig samhällsbild man måste ha då!

Så var det en annan intervju, där Jan Björklund avslöjade sig. De ende som är värda att stanna i det här landet är de som får jobb. De andra ska inte få permanent uppehållstillstånd. Vart tog de öppna hjärtana vägen? Och när de har jobb då blir de kreditvärdiga och kan köpa en lägenhet (i Stockholm?) och slippa bo i segregerade förortsområden. Jo, han sade faktiskt så, att de skulle slippa att bo där!
Vilken människosyn som avslöjas! Är det fel på människorna som inte kan eller vill köpa en bostadsrätt och som bor i förorten?

Idag är det ett nytt utspel. Nu ska vårdnadsbidraget bort, tycker FP. Anledningen är att det mest utnyttjas av invandrarkvinnor som därmed inte kommer ut på arbetsmarknaden. Vilken människosyn igen! Är inte deras hemarbete värt något?

Jag förstår inte alls den där jobbhysterin. För allvarligt talat så är det väl knappast så att alla människor längtar ut till ett jobb. Varför skulle inte en kvinna, med kanske många barn, få vara hemma hos dem när de är små och sköta dem och slippa stressa och härja till och från dagis och fritids?
Folkpartister har en konstig syn ibland, tycker jag. Och det är inte första gången jag tycker det. Det var ju därför jag lämnade det partiet.



Inga kommentarer: