fredag 6 februari 2015

Hur många vantar har de?

Häromdagen var jag lite besviken, för jag hade kört ner till vårt varuhus och köpt vantar till en tiggerska. Hon hade dem på sig när jag körde från platsen, och det gladde mig att hon nu blev varm om de händer som såg så kalla ut. Ett par timmar senare hade hon suttit och blåst på sina bara händer igen.
När jag berättade historien på facebook berättade en av mina fb-vänner att hon också hade köpt vantar, men att tiggaren som hon gett dem till hade satt sig på dem och fortsatt sitta med blåfrusna händer.
Idag var det kallt. Utanför vår affär satt kvinnan igen. Vi brukar heja på varandra, och jag har försökt tala med henne, men har förstått att hon bara kan romani eller rumänska. Inga vantar. Jag pekade på hennes händer, innan jag gick in i affären och tyckte att hon ju kunde tagit på sig vantarna och inte suttit där och frusit.
När jag skulle gå ut stod en annan kvinna vid den tiggande och pekade på händerna. Hon hade också köpt vantar till henne igår.

Det är kanske sant att sådana som jag lätt blir utnyttjade i vår godtrogenhet.
Men i vilket fall som helst så är det fruktansvärt att sätta en människa i kylan och låta henne sitta där dag efter dag. Vilka står bakom sådant? Dessa  personer borde anmälas för misshandel,tycker jag. Och vad  vet vi om hur denna kvinna har det och hur hon kanske tvingas till saker och ting?

Inga kommentarer: