söndag 5 oktober 2014

Försyndelser

Nu har Expressen - så klart- rotat i ministrarnas förflutna och försökt hitta deras försyndelser. Det är inget imponerande, som de har fått fram. Mest fortkörning, såg det ut som.
Det kom mig att tänka på en av mina trafiksynder.
Jag hade just börjat jobba som högstadielärare i Vä. Det var enda skolan som jag hittade en tjänst i svenska-tyska på. Andra hade också engelska, och det ville jag inte undervisa i. Inte förrän efter ett halvt års dagligt pendlande (en timme och femtio minuter i vardera riktningen), då ville jag.Hur som helst det var första gången jag tjänstgjorde på högstadiet och första gången jag hade 6:or som också gick där. Det var precis i början av terminen.
Vi skulle på ett par dagars läger, och därför körde jag bil ner. Jag kände inte till Vä. En bit från vår skola svängde jag runt ett hörn, jag körde i 38 kilometer, och såg inte skylten med 30. Än mindre visste jag att det låg en skola där.
Och där stod poliserna, och sedan fick jag  1200 kronor i böter. Men jag blev försenad. När jag kom till skolan mötte jag en elev med förälder och berättade vad som hade hänt. För mig var inte detta så märkligt och 38 km var ju ingen hög hastighet.
Fast snart skulle jag få veta att det var en stor händelse.
Rektorn skakade sitt huvud och sade oj, och det var en lärare från vår skola.
Sedan fick jag i långa tider se sexorna rita bilder med en Saab, som jag hade då, och poliser som jagade den med tjutande sirener, och folk som hängde ut från fönstren och skrek "Fartdåre!" Det pågick länge. Ja, och så fick jag höra av barnen vad vaktmästaren hade sagt om de där lärarna!
Det är inte så lätt att vara lärare!

Inga kommentarer: