fredag 24 oktober 2014

Sådana som...

Det som jag ska skriva om nu har jag säkert skrivit om många gånger förut, men nu blir det aktuellt igen med tanke på drottningens avstående från ett pris från en organisation som är emot aborter. Och så är de emot samkönade äktenskap etcetera...

Jag förstår faktiskt inte hur dessa frågor kan kopplas ihop! Men jag har tydligt märkt att de gör det. När jag har debatterat en sänkt abortgräns (till den normala 12:e graviditetsveckan, som gäller i de flesta (det finns 10:e veckan också) andra europeiska länder) har jag ofta blivit kontaktad av någon som samtidigt börjar prata om samkönade pars rättigheter och RFSL.
Nu tycker jag inte heller att samkönade par ska kopplas ihop med RFSL, som verkar ha sin alldeles egen agenda. Och inte heller ska de göra det med Pride- karnevalen. Denna är en karneval och har nog lika lite med samkönade par att göra som Lundakarnevalen har med gifta studenters liv att göra.
Man måste skilja på sak och sak!
Jag är för samkönade pars rättigheter. Jag är mot en lössläppt sexualitet som jag förstår att RFSL ibland ?, alltid ?  lanserar.
Och jag skulle gärna se att abortgränsen i Sverige sänktes till normal nivå, 12:e grav.veckan. Levande foster som ligger och självdör i rondskålar är inget jag tycker att vi ska försvara!

Inga kommentarer: