torsdag 2 oktober 2014

Insändare idag och ärkebiskopen

Jag har idag en insändare i Sydöstran, som också finns på nätet.
www.sydostran.se   se Opinion, se Insändare
780 000 väljare utan politiskt inflytande

Den skickades in till tidningen igår och publicerades idag.

Och så till annat...
Nu har tydligen ärkebiskopen på nytt försökt attackera Sverigedemokraterna, den här gången (förra gången var i Kyrkans tidning) i sin predikan vid riksdagens öppnande. Dock var hon inte lika tydlig i predikan som biskop Eva Brunne var 2010, då Brunne förolämpade SD så grovt att de lämnade kyrkan. Det tycker jag att de gjorde rätt i.
Men i en intervju efter predikan har ärkebiskopen uttryckt att  det finns delar i SD :s program som är svårt att få ihop med en kristen människosyn, som att de säger att människor måste assimileras.

Annars trodde jag att det var just det hon själv sysslar med när det gäller Svenska kyrkan, att den ska assimileras i något religiöst hopkok av olika religioner!

Jo, vi har ju en lagstiftning som säger att vi  ska ha ett mångkulturellt samhälle med integration och inte assimilation, vilket alltså betyder att vi ska ha olika kulturer och religioner parallellt i landet.
Men nog måste man få lov att vilja bevara den svenska, kristna kulturen och tycka att islam inte ska få alltför stort utrymme utan att behöva betraktas som icke-kristen!
Och visst är det fascinerande med både Brunne och ärkebiskopen som verkar så övertygade om att det är de själva som står för det goda, och som har mage att skilja onda och goda människor åt.
Tala om hybris! Och brist på ödmjukhet!
Man skulle kanske lämna Svenska kyrkan!



Inga kommentarer: