söndag 19 oktober 2014

Människors ondska skrämmer mig

Ja, människors genuina ondska skrämmer mig verkligen. När man fortsätter att spotta och sparka på en sjukskriven partiledare i de sociala medierna, då har man inte någon som helst medmänsklighet.
Det sägs att SD står för hatet. Gör de? För att de vill ha en begränsning av invandringen?
Vem är det som hatar? Är det inte de som hatar SD som står för hatet?
Och vem är främlingsfientlig? Jag såg ett mycket intressant tv-program med bland andra Stefan Einhorn häromdagen, där man försökte reda ut begreppen rasism och främlingsfientlighet, och där det betonades att främlingsfientlighet är ett mycket vidare begrepp än att det handlar om invandrare. Det handlar om rädsla för det som är främmande. Kan främlingsfientligheten vara större än den är mot sverigedemokraterna?
Och jag måste säga en sak. Med tanke på de utländska namnen på många av dem som värst spottar så måste jag erkänna att jag undrar vad vi ibland har plockat in i landet! Vill vi verkligen ha en sådan stil på folk, och dessutom få dem som applåderar detta? Det känns faktiskt ganska osvenskt i ett land, där folk förr var ganska så rejäla! Ingen kan väl ha undvikit att se de problem vi har fått in i landet!?
Jag instämmer inte med allt i SD:s program, men de måste bli behandlade med vett och respekt, för de är ju faktiskt ett parti som väljarna har valt in i riksdagen. Vem säger att de som vill ha F!:s konstiga politik eller gamla kommunister är bättre?

Inga kommentarer: