måndag 13 oktober 2014

Försöker Suhonen skriva om Juholt-historien?

Håkan Juholt var bara partiledare några månader, och under den tiden avslöjades det dels att han hade fuskat med bostadsbidragen, och dels gjorde han det ena märkligare utspelet efter det andra. Det var väl ganska tydligt för omvärlden att här hade S tagit någon i båten som det skulle bli besvär med.
Nu försöker Suhonen få det till att det är någon sorts konspirationer mellan en höger- och en vänsterfalang inom Socialdemokraterna.
Som före detta socialdemokrat under 28 år blir jag mycket förvånad över etiketten vänstersosse på en person som har jobbat med försvarsfrågor i riksdagen. Detta är knappast vad jag förknippar med vänster.
Det lär nog bli svårt att skriva om historien. Allt för många minns nog hur de officiella utspelen  var, även om drevet som följde var otäckt.
Frågan är nu hur det ska gå med den nye partiledaren. Även socialdemokrater börjar ju nu undra vart landet är på väg...i denna rödgröna gyttja.

1 kommentar:

LFL sa...

En knivskarp och bra analys av försöken att etikettera Juholt som något slags vänstertomte, som fallit offer för en konspiration från högerflanken.