onsdag 1 oktober 2014

Vad förhindrar censuren?

I ett demokratiskt land ska man ha rätt att yttra sig! Det hör till demokratins grundstenar.
Vi tror kanske ibland att vi får tycka fritt i vårt land, men det blir ju mer och mer tydligt att det finns starka begränsningar i yttrandefriheten. Vi märker det på människor som utesluts ur partier eller sägs upp från anställningar för att de har sagt eller skrivit något olämpligt. 
Jag märker hur det blir svårare att komma till tals på insändarsidorna med kontroversiellt material - jag har debatterat i många år och märker tydligt skillnaden! 
Igår kunde vi höra hur en känd, kontroversiell konstnär blir hotad och därmed har ändrat sin konst till att bli mera uddlös och således har gett efter för hoten. Men för det första undrar jag om man kan vara säker på vilka som hotar? Är det nazister? Denna konstnär har utsatts för mycket kritik från kyrkligt, konservativt håll också.Och vilka hotar Lars Vilks? Hoten kommer nog från olika håll i vårt samhälle!
Om nazister mördar och hotar har detta inget med yttrandefriheten att göra eller med att de är tillåtna som organisationer.
Det de gör i så fall är brottsligt och ska behandlas som brott, precis som hot och mord i andra sammanhang gör. Det kvittar vem som hotar och mördar, detta är emot lagen!
Vissa åsikter hindrar man inte genom förbud.
Lika lite som man hindrar SD från att växa genom mobbningen av dem. Denna verkar ju ha motsatt effekt. Ett förbud mot nazismen skulle förmodligen bara innebära att rörelsen gick under jord, inte att den försvann.
Annars upplever jag att det öppna kriminella våldet till och med mot demokratiska partier, det står vänstern för! Det är väl hög tid att stoppa deras försök att stoppa demokratin på olika sätt!

Inga kommentarer: