söndag 5 oktober 2014

Är Socialdemokraterna mogna att regera?

Vad ska det bli av det här? Snart hoppas i vart fall jag att det blir ett nyval fortast möjligt.
Margot Wallström är förtjust över att det bara är kvinnor på utrikesdepartementet. Nu trodde jag att det handlade om kompetens och inte om kön på ett sådant ställe!
Redan har regeringen, som inte ens har börjat regera ordentligt, kommit i konflikt med USA/Israel för sitt uttalande att Sverige ska godkänna Palestina. Är inte detta en fråga för riksdagen? Och varför tar man upp den frågan så där plötsligt? Sådant måste väl diskuteras och bearbetas först.
Nu tror jag i och för sig att en tvåstatslösning måste till, men det är ju inget som man bara kan tycka så där. Och det politiska samspelet i världen kan ju inte gå till så att man bara meddelar att så här gör vi, och det har ni inte med att göra.
Jag uppfattar det som att en stor omogenhet präglar regeringen.
Bara detta att försöka få ihop en socialdemokratisk politik med en miljöpartistisk är ju märkligt. Det kan väl inte bli något vettigt av det?
Ministertillsättningen är också anmärkningsvärd. Att plocka in en SSU-are på 29 år utan erfarenhet av sjukvårdsfrågor för att ha hand om dessa frågor verkar ju ansvarslöst. Men det är kanske en släkting eller kompis eller något kompisbarn? Så brukar det ju gå till inom S.
Den nye statsministern verkar vara bra på att kränka. Detta gäller inte bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, utan nu har han tydligen åsidosatt gamla, välkända socialdemokrater också och inte gett dem ministerposter. I stället har han plockat in oprövade kort utan regeringserfarenhet. En ann´ är så go´ som en ann´ !
Eller vill han visa makt?
Jo, visst kan man hylla att människor utan utbildning och med enkel bakgrund kommer upp sig, men det kan få konsekvenser.
De kan nämligen besitta ett kompensationsbehov! Är det ett sådant vi ser?

Inga kommentarer: