måndag 29 oktober 2012

Synd om flyktingarna, men en del skär guld med täljkniv!

Det förväntas alltså en kraftig ökning av flyktingar nästa år, och redan nu vittnar flyktingar på undermåliga förläggningar (där fastighetsägaren får in stora summor pengar???) om olidliga förhållanden.

Vi som har jobbat med asylsökanden vet hur det kan se ut. Kommunerna har ofta inte resurser att ta emot outbildade flyktingar! Det finns till exempel inte utbildade lärare som kan undervisa analfabeter och inga resurser till en ordentlig invandrarundervisning ens för dem som har bättre skolunderbyggnad. Men är otroligt nonchalant många gånger med vilka man sätter som lärare på de här grupperna.

Jag har själv varit med om hur elever har slängts ut i den vanliga undervisningen direkt och fått sitta där utan att begripa ett ord svenska, för att det bara har funnits begränsade möjligheter till undervisning. De har då fått gå ifrån den vanliga undervisningen- som de inte har begripit ett dugg av- för att få svenskundervisning några timmar.

Det finns inte heller bostäder och jobb!
Det finns ju inte bostäder till  hemlösa eller ungdomar eller andra som inte har stått i kö i massor av år i storstäderna.Jobben saknas. Det saknas jobb för okvalificerad arbetskraft, och det saknas jobb för dem som har blivit arbetslösa efter många års yrkesarbete när fabriker har flyttat eller lagt ner.
Sanningen är- vad okunniga och verklighetsfrämmande miljöpartister och en och annan folkpartist än säger-

SVERIGES KOMMUNER HAR INTE RESURSER TILL DENNA STORA FLYKTINGSTRÖM.
Vi som har sett hur mottagandet kan fungera vet detta! Andra borde bli medvetna om det!

Och medan de andra partierna blundar växer SD så det knakar.
Är det förvånande?

1 kommentar:

LFL sa...

1) När finländarna efter freden med Sovjet tvingades vända vapnen mot sina tyska allierade, brände tyskarna ner varenda bondgård i norra Finland. De finska bönderna flydde till Sverige med sina kor. Då fanns det resurser, både flyktingförläggningar och betesmarker. Men då var ju även Sverige ett fattigare land än nu. Svenskarna hade ännu inte lagt sig till med ovanan att skylla på "Vi saknar resurser".

2) En av de missnöjda flyktingarna, som intervjudades om den undermåliga flyktingförläggningen var byggnadsarbetare. Skulle inte han kunna fixa förläggningen, om Migrationsverket ställde upp med byggnadsmaterial? Men enligt EU:s upphandlingsregler ska väl jobbet göras av någon östeuropeisk byggfirma med egen arbetskraft från SITT hemland.

3) Vid sådana massflyktkatastrofer som nu i Syrien flyr alla möjliga personalkategorier, säkert även lärare. Men det ska förstås vara svenska lärare med svenska lärarlöner. Och inga konfessionella inslag i undervisningen ...

PS. Jag förmodar att de finska flyktingarna fick låna liar av sina svenska världar och ta höskörd till sina kor på dikesrenar. Inte satt de på någon förläggning och väntade på att någon migrationsmyndighetsbyråkrat skulle ta något initativ.

Tro mig, om 50 år kommer Somalia att skicka uhjälp till Sverige.