söndag 21 oktober 2012

Socialdemokrater klädda i blått...

och Fredrik Reinfeldt ibland i röd slips!

De yttre attributen är viktiga fick vi lära oss på kurser för förtroendevalda under min S-tid. Man skulle marknadsföra sig även med sin klädsel. Då var det inte tal om att några socialdemokrater klädde sig i blått, vilket jag inte gillade eftersom blått och lila är mina favoritfärger.

Man kan misstänka att de där gränsöverskridandena i klädseln är signaler. Socialdemokraterna vill framstå som mer företagsvänliga och moderaterna kallar sig ju för det nya arbetarpartiet. Det är ingen slump i vilka kläder och färger man framträder! Man får sakkunnig ledning som politiker och parti.

Vinner man på de här hållningarna? Jag vet inte. Det kanske man gör. I vilket fall som helst är det ju bra att ha en helhetsbild över samhället. Många socialdemokratiska väljare är ju anställda på företag och i industrin. Då får man väl markera att man ska ge dessa råg i ryggen och stöttning.

Ännu lever vänsterspöket hos gamla sossar. Även för mig, aktiv och medlem 1975- in på 2000-talet, är det konstigt när socialdemokraterna lierar sig med V. Detta sitter i, även om jag i mycket tycker att vänsterpartister är klokt folk med goda idéer.
Men det känns väl som med Sverigedemokraterna att det finns en grundläggande ideologi som har fått konsekvenser på olika håll och som en del av oss tar avstånd ifrån.

Och det mest mänskliga partiet, som värnar om människan i första hand, kommer inte riktigt fram i bruset. Hur ska vi nå fram inom Kristdemokraterna?

Inga kommentarer: