onsdag 17 oktober 2012

Kyrkliga fighter och det nyfrälsta innefolket

Vad är för smörja folk pratar när de klagar på politiken i kyrkan och enbart kopplar den till kyrkopolitiker och till kyrkomötet?
Den riktiga, rykande politiken finns väl på Seglora Smedja och Kristen opinion! Här kan man verkligen se de politiska motsättningarna.

Tja, vad ska man säga? Ingen svävar väl i tvivelsmål om vilken politisk inriktning Seglora Smedja har.
Och få kan ha undvikit mediaprästen Annika Borg, som ju själv ofta framställer sig som just en mediapräst i första hand.
Om någon inte vet vem det är så är det hon som gärna figurerar i hemma-hos-reportage och som verkar sätta en ära i sin världslighet med förtjusning för kläder och parfymer. Jodå, jag har både hört och läst henne, har till och med böcker som hon har skrivit. Ibland är det som hon framför tänkvärt, men ofta är det väl inte av karaktären större djup.

Större djup dränker sig däremot ett antal relativt nyfrälsta i när de är ute på olika bloggar och sprider SIN kallelse. Ack ja!

Ett lite mera avspänt förhållande till både Gud och religionen vore kanske önskvärt. Gud lär inte försvinna för det!

Själv väntar jag med spänning på att se om en debattartikel om aborter kommer att bli publicerad i min lokaltidning.
I Kristdemokraten kom en sådan faktiskt - till min förvåning, för det brukar vara svårt att debattera aborter- in på ett par dagar, i närmaste nummer efter publiceringen. Skam den som ger sig!

Inga kommentarer: