fredag 12 oktober 2012

Prästen är för fin för dig!

Jag har skrivit det tidigare, och jag skriver det igen; jag är ingen bloggläsare i egentlig mening, för de bloggar jag följer är färre än ena handens fingrar.

Men på dessa känner man igen vissa figurer. Idag kunde jag inte låta bli att kommentera en av prästerna som figurerar på ett par av de bloggar jag läser. Han debatterade "av princip" inte med dem som skriver på biskop Bonniers blogg, skrev han i en kommentar, när någon hade missuppfattat och trott att han hade besvarat hennes inlägg, utan det enda han gör där är att han kommenterar biskopens inlägg. Tydligen är det under hans värdighet och inte i "hans kallelse" att befatta sig med att svara dem som skriver där. Men på den där ölandsprästens blogg deltar han jämt i debatten. Det kverulerande folket ses tydligen som finare! Han har alltså satt sina  privata etiketter på  folk.

Det är sällan man möter den sortens översittarpräster idag, tycker jag, men de finns. Jag minns speciellt en sådan högfärdig överlevare från mitt förflutna, som var (är?)så fin att han svarade folk genom ombud, som en gammal kejsare, eller också lät han sin sekreterare meddela vad han ville framföra.

Själv verkade (verkar?) han sedan flåsa runt iklädd anonym dräkt i bloggvärlden eller i insändare. Det är nog inte så lätt att kanske(?) ha ett tråkigt liv - egentligen - ett sådant måste man ju krydda på något sätt.

Tala om hederlighet, ärlighet och "finhet".
De  här sortens människor ska man  bara klä av och ställa ut!

 
 
 

Inga kommentarer: