söndag 21 oktober 2012

Ska, ska inte, ska, ska inte...

Nu går tankarna runt i huvudet på mig om hur jag ska göra. Lämna Svenska kyrkan eller stanna kvar? Det är ju alltid vid den här tiden, då brytgränsen går för kyrkoskatten nästa år, som man kan fundera.
Det finns för mycket skit i kyrkan! Helt klart. Och konstigheter. Och löjligt "finhets"tänkande på vissa håll.Sedan kan man ju se på historien hur kyrkan har medverkat till häxbränningar och att människor har blivit avstängda från att ta nattvard med mera, med mera. Går de ränderna ur? Jag undrar det. Alltmer börjar jag tro att de aldrig gör det. Det finns fortfarande häxbränningar, fast av annat slag! Jag tror att många människor fortfarande betraktar kyrkan som en förtryckarinstitution.
Gud och Kristus finns ju TROTS kyrkan. Kanske hittar jag dem bättre utanför. Innanför finns det ofta inte mycket av den varan.

Det är ju inte heller logiskt att stanna i en institution vars högsta ledning har varit en av de människor som man tycker att man har blivit sämst behandlad av i sitt yrkesliv. Det är inte logiskt alls. Jag bör nog lämna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Beundrar ditt mod. Du är en av få som vågar säga som det är.
Glöm inte att dom som dödar sina medmänniskors glädje över att vara lemmar i Kristi kropp är mördare.
De är ulvar i fårakläder. Du har ingen anledning att lämna kykan för ulvarnas skull. Jesus ar besegrat ondskan. Var kvar i kykan och kämpa för du behövs.
Mona H

nya tant lila sa...

Tack för de orden! Ska fundera!