tisdag 16 april 2013

Vem orkar?

Jag har i  stort sett slutat debattera på de kyrkliga bloggar där jag oftast debatterade förr. Debatterna känns snarare löjliga än intressanta. På Åke Bonniers blogg håller kommentatorerna på med en massa hårklyverier om i vilka fack de ska placera folk och om Jesus var kristen. Vanligt folk tror inte att de som håller på så är kloka i huvudet när man berättar det! Men det är så klart inte vanligt folk som finns med i de sammanhangen. Det är människor som lever i sin egen lilla, helt privat konstruerade, värld, tillkommen genom massmedia och förhatliga journalisters uppgifter, en del böcker och studier i forntiden eller näst intill.

Dessa intellektuella, som ibland också kallar sig troende, och som genom sitt oändliga ordbajseri försöker övertyga andra om att de har rätt, tycks tro att de till och med blir lästa.

Men vem orkar? Hur är den människa beskaffad som står ut med ett oupphörligt ordbajseri, ja man skulle kunna kalla det orddiarré?
En del borde gå på journalistskola och lära sig hur man skalar ner ett innehåll till ett format som folk orkar ta sig igenom.

Idag har jag fått ägna tid åt att kontrollera vad som har skrivits på vissa bloggar.
Skönt att det finns regler på en del, och folk som plockar bort det alltför grova!

Partierna bör nog försöka hålla rent hus och se upp med vad deras bloggar används till och vilka som blir deras medlemmar!
Man kan inte förväxla äpplen och päron hur mycket som helst!

Det är möjligt att Omar Mustafa har blivit en väckarklocka för många!

Inga kommentarer: