tisdag 2 april 2013

Då bestämde jag mig!

Det var i bilen i torsdags, när jag körde mot Stockholm och satt och lyssnade på en intervju med den kända avhoppade kommunalpolitikern, (kvinna) som jag insåg att boken måste skrivas.

Boken som handlar om den kvinnofrigörelse  som fick oss kvinnor till fångar. För visst måste det ha varit män som har hittat på de dumheterna att en kvinna ska jobba lika mycket som en man, lämna deras små barn i samhällets vård, och sedan ska man dela på de sysslor, som redan i sig är ett heltidsjobb och som oftast egentligen bara en kan sköta ordentligt, nämligen kvinnan. Om man nu inte har råd med hemhjälp förstås.

Det är fult att vara tjej. Tjejer får inte gilla rosa, inte tycka om att klä sig vackert, inte vara små prinsessor. Det är också fult att vara blond och blåögd. Talar man om sådana som politiker är det risk  att man får avgå!

Låt oss återta vår förlorade kvinnoroll! Inte den som gör att vi kommersiellt försöker "sälja" våra kroppar för att verka attraktiva, utan den mjuka linjens roll. Vi måste höja kvinnogörat, känna oss stolta över att vi kan de sysslor som av tradition har varit kvinnans.
Hur kunde vi gå med på att bli berövade vår egen roll?

Nu är bara frågan vad man ska kalla en sådan bok!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så bra skrivet! Jag håller helt med dig. Dagens feminister slåss för att försämra alla kvinnors tillvaro. Högsta tänkbara lycka tycks vara att träla på ett heltidsarbete samtidigt som någon annan sköter barnen och man, på den lilla tid som blir över, ska kämpa med mannen om vem som ska göra vad hemma. (Samtidigt som det är fult att köpa tjänster.)

Nej, feministerna har fel. Istället måste vi sträva efter ett samhälle som tar hänsyn till mäns och kvinnors olika förutsättningar. Vi måste inrätta ett samhälle där kvinnorna (eller männen om det faller sig naturligare) kan ta hand om barnen utan att bli straffade på ålderns höst.

nya tant lila sa...

Jo, visst är det så!
Och, som du skriver, så är det dessutom fult att köpa tjänster. Nu vill ju S ha bort RUT-avdragen och förmodligen då kasta en del som säkert röstar på dem ut i svartjobb igen.