söndag 14 april 2013

Att tala med kluven tunga

Ibland går det bara inte att vara både - och eller att tycka både - och.

Man kan inte samtidigt arbeta för kvinnans lika rättigheter och i sitt eventuellt religiösa hjärta mena att kvinnan är underlägsen,  och till och med hävda att kvinnan inte ska ha samma juridiska rättigheter (är inte detta sekulärt?) som en man.
Det är ju samma sak med vissa grupperingar inom Svenska kyrkan, där männen (ja, några kvinnor också) absolut inte kan gå med på att kvinnor skulle vara värdiga prästämbetet. Vad är detta annat än icke- jämställt tänkande? (Guds vilja? Hur vet man det?)
Fundamentalismen är sällan kvinnovänlig.
Finns du i miljöer där sådan förekommer lär du dig snart hur det är. Det finns en inre, total övertygelse hos dessa män om att det är de som är de värdiga, och kvinnorna är, även om de försöker spela något annat, definitivt i underläge.

Vi ska inte tro på deras kluvna tungor! Det var rätt av Socialdemokraterna att rensa ut. Beklagligt att så många lutheraner låter sig duperas och inte lyckas se ränderna! Religiösa medlemmar inom Socialdemokraterna ska tydligen i någon sorts brödraskap protestera mot att Omar Mustafa lämnade eller fick lämna partistyrelsen. Det är genom denna blindhet som finns, inte minst inom den synkretistiska delen av Svenska kyrkan, som jag tror att vi på sikt riskerar att bli uppätna.

Till ljudet av böneutroparen i moskéer!

2 kommentarer:

vally sa...

Bra!
Bara det inte blir någon form av hämndaktion.
Nu står de och ojar sig i Agenda.

nya tant lila sa...

Ja, jag såg också Agenda. Och det är väl helt klart att deras valberedning måste arbeta på ett annat sätt. Jo, det lär nog inte passera obemärkt förbi!