onsdag 10 april 2013

Kan inte, vill inte, orkar inte...

leva i ständiga fighter! Livet kan inte vara en enda lång diskussion om vad som är rätt eller fel, om vem som har rätt eller fel!

Vår Herre får döma om vår tro! Det ska inte vi göra, även om vi för oss själva kan ha riktlinjer.

Jag är trött på politiska hårklyverier och på partier som man inte längre känner igen. Vart tog till exempel folkrörelsen vägen inom S? Nu verkar det partiet bestå av de blåklädda som tycks vilja visa att de är likvärdiga de borgerliga genom sina kostymer och yttre stil? Men kulturen verkar de ha tappat på vägen.
Är inte detta med klädseln lite fjantigt? Och Fredrik Reinfeldt klär sig i röd slips. Är det för att markera att han tillhör det nya arbetarpartiet? Jo, det är medvetet. Jag var också en gång i tiden en av dem som dels deltog i utbildningar inför valarbete, och sedan en som i många år hade föreläsningar på kurser för LO och S-folk.

Usch, jag blir bara så trött...

Nu har jag målat en akvarell. I morgon ska jag sova ut. Idag var det hälsokoll, så då fick jag ställa klockan.
Alla dessa dagar, då man inte behöver ställa klockan är nog det som jag tycker är bäst med pensioneringen.

2 kommentarer:

LFL sa...

Men gör det inte, då! Låt andra tycka vad de vill, och tillskriv dem framför allt inte dolda bimeningar. I 28 år har du ju levt med en enda "sanning", men alla har inte det. Utan kan faktiskt vara mer vidsynta.

Men en diskussion kan vara intellektuell stimulans. Och varför är det fel att dela med sig av sina egna tankar? Obs sina EGNA tankar

nya tant lila sa...

Vem har påstått att jag har levt med en enda sanning i 28 år? Det har inte jag sagt eller skrivit!

Det är skillnad på att diskutera och ta till sig också det andra säger och att försöka pracka på andra sina egna uppfattningar genom ett idogt tjatande om samma saker! Jag vet inte vem som kan tycka att den sortens övertygande är intellektuell stimulans. Inte jag!